Спортният министър Радостин Василев е предложил организирането на различни инициативи между

...
Спортният министър Радостин Василев е предложил организирането на различни инициативи между
Коментари Харесай

Министър предложи футболен мач между правителствата на България и Северна Македония

Спортният министър Радостин Василев  е предложил организирането на разнообразни начинания сред България и Северна Македония.

Той взе участие на взаимното съвещание на държавните управления на двете страни, което се организира в резиденция " Бояна ".
Отлагане на въпроса за правата на българите в РСМ - Кирил Петков наподобява е склонен
Правата на българите в Република Северна Македония ще бъдат обсъждани когато страната е покрай влизане в Европейския съюз. Това ста...
Прочети повече
По време на полемиките министър Василев посочи, че за двете страни ще бъде значимо да обменят своя опит във връзка с спортните учебни заведения, развиването на всеобщия спорт и спортната инфраструктура. Дискутирани бяха още взаимни подготвителни лагери на български и северномакедонски спортисти, които да подкрепят олимпийската подготовка на състезателите, както и организирането на другарски футболен мач сред държавните управления на двете страни.

Предложенията на министъра на младежта и спорта Радостин Василев бяха признати задушевно от участниците в работната група.

Министър Василев посочи, че взаимната работа е от извънредно значение в името на общите цели. Той изрази единодушието си с позицията на министър-председателя Кирил Петков, че градивната работа ще измести езика на омразата и дискриминирането и че двете държавни управления ще работят дружно за опазване на добросъседството, за отворена стопанска система, обвързвана инфраструктура и общи начинания в културата, образованието и спорта.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР